Кремаво и неодоливо: Салата со печурки, идеална за ручек, мезе или свеченост

СОСТОЈКИ:

600 гр. шампињони

200 гр. пченка

6 лажици масло

1 лажиче вегета

400 гр. кисела павлака

200 гр. мајонез

магдонос

ПОДГОТОВКА:

Се сечат ситно шампињоните, се додаваат масло и зачини и се ставаат на оган, а бидејќи самите ќе пуштат вода нема потреба да се додава.

Се динста додека водата не испари.

Се вари пченката, па мие со ладна вода и се цеди.

Се мешаат во сад павлаката со мајонез, зачини и магоднос.

Се става се во сад, печурките, сосот со павлака и мајонез и пченка.

Нека се лади 10 минути.

Треба да знаете
Последни објави