Најлесен начин да се спаси појадок или вечера е набрзина да се подгрее она што останало од ручекот.
Остатоците од храна може да бидат повеќе од корисни кога станува збор за ручек или вечера набрзина. Покрај тоа, можете да заштедите време и пари. Најлесен начин на подгревање на храната е во микробранова печка бидејќи е брз, но треба да внимавате кој вид храна загревате.
За жал, загревањето на одредени видови јадење може да доведе до труење со храна или лошо варење. Еве неколку продукти што никогаш не треба да се загреваат:
Двапати размислете пред да го загревате компирот.
Загревањето печурки може да го расипе стомакот.
Пилешкото не е погодно за затоплување.
Јајцата може да се расипат за време на загревањето.
Загревањето ориз може да предизвика труење со бактерии.
Мајчиното млеко и храната за бебиња не треба да бидат подгревани.
Треба да бидете исклучително внимателни кога ќе подгревате морски плодови.
Спанаќот не може да биде безбеден за микробранова печка.
Не подгревајте ништо од шведска маса.